Το Α5 ζωγραφίζει και γιορτάζει την 26η Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 η 26η Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στις ευρωπαϊκές γλώσσες. Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία γλωσσών: οι επίσημες γλώσσες της είναι 24 και υπολογίζεται ότι πάνω από 60 αυτόχθονες κοινότητες μιλούν περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες, στις οποίες θα μπορούσαν να προστεθούν και οι γλώσσες που μιλούν πολίτες προερχόμενοι από άλλες χώρες και ηπείρους. Για να προβάλουν λοιπόν αυτό τον τεράστιο γλωσσικό πλούτο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης εγκαινίασαν το 2001 την πρωτοβουλία Ευρωπαϊκό Έτος Γλωσσών.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, αλλά κυρίως επειδή οι γλώσσες αποτελούν το συνδετικό ιστό της Ευρώπης, καθιερώθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.  Η ημέρα αυτή έχει τρεις στόχους: να ευαισθητοποιήσει το κοινό στη σημασία που έχει η πολυγλωσσία στην Ευρώπη, να αξιοποιήσει την πολιτισμική και γλωσσική πολυμορφία και να ενθαρρύνει την εκμάθηση ξένων γλωσσών από όλους, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου.

περισσότερα

Στο Φιλίππειο – 1ο Γυμνάσιο Βέροιας,το Α5, στο μάθημα των γαλλικών ,ζωγραφίζει και  γιορτάζει την ημέρα αυτή.κάντε κλικ για τις ζωγραφιές

περισσότερα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s